Twee tieners liepen vorige week nietsvermoedend door het slaperige Zweedse dorpje Insjön, starend op hun mobiele telefoon. Maar in plaats van de verwachte Pokémon vonden ze een stel met rubberen varkensmaskers op.

De gemaskerde man en vrouw begonnen te gillen en zwaaiden met een groene laserstralen, zo meldt de Engelstalige Zweden-site The Local. Een straal kwam in het gezicht van de tieners terecht die hevig geschrokken naar huis renden. Daarmee was het avontuur voor de jongens afgelopen, maar het stel had blijkbaar nog meer avontuur nodig.

Even later zagen automobilisten de twee seksend naast het waterrad van het Zweedse dorp. Ze droegen shirts met de opdruk 'Koning' en 'Koningin'. Genoeg reden voor een verkeersopstopping op de naastgelegen snelweg. De politie maakte zich volgens Zweedse media niet zo druk over de file als wel over de overtredingen van het stel: seks in het openbaar en een laseraanval. 'Een oog kan schade oplopen van een groene laser', aldus politiechef Daniel Hagthorpe.

Pas als er iemand aangifte doet omdat hij zich seksueel lastiggevallen voelt door de openbare vrijpartij kan de politie tot actie overgaan. Als het stel gevonden wordt tenminste, want zowel de varkenskoppen als hun eigenaars zijn spoorloos. Het stadje heeft niet meer dan tweeduizend inwoners maar haalde tot grote hilariteit van lezers de afgelopen dagen de wereldpers. Journalisten vroegen zich af of dit niet de meest bizarre kop was die ze ooit hadden gemaakt.