Een dagje aan het strand heeft dramatische gevolgen gehad voor een kleuter uit het Belgische Leopoldsburg. Aleyna (4) kreeg bij het spelen aan de Turkse rivièra een slok zeewater binnen en levert nu al drie weken strijd tegen een zeldzame bacterie.

Op maandag 18 juli vertrok de kleuter kerngezond samen met haar kleine zusje Ilayda (1), mama Naomi en papa Ismail naar een appartementje aan de Turkse westkust. Eén week later lag het kind doodziek in het ziekenhuis.

Ze had al dagen onophoudelijk diarree en deed niets dan overgeven. ,,Een zware bacterie die ze heeft opgelopen door het zeewater dat bij het spelen in haar mond is gekomen'', zo schreef haar moeder op Facebook, terwijl ze naast haar dochtertje aan het ziekbed zat. ,,Een paar dagen buikpijn zijn een nachtmerrie geworden. We hebben twee soorten antibiotica gekregen, maar door het braken kan Aleyna geen medicijnen binnenhouden.''

Hersendood
De artsen hebben Aleyna inmiddels hersendood verklaard. Het is zeer zeldzaam dat zoiets gebeurt, maar het kan in principe in elk zwemwater gebeuren.