Je loopt er toch niet zomaar de deur mee uit zou je denken. Toch slaagde een dief met een dure smaak erin een zeldzame zesliterfles cognac met een geschatte waarde van 15.000 dollar (13.400 euro) achterover te drukken.

De fles Hennessy XO Cognac werd gestolen uit een kantoor in de stad Foxboro, niet ver van Boston. Het zou later deze week worden geveild voor een goed doel: een fonds voor kansarme kinderen dat ex-topbasketballer Dennis Rodman heeft opgericht.

Van de zes liter grote, handmatig geblazen kristallen cognacfles, een zogeheten Methusalem, zijn wereldwijd slechts 150 exemplaren in omloop gebracht. De fles zit in een met de hand gemaakte leren kist, ontworpen door het merk Berluti. XO staat voor Extra Old, een mix van oude cognacs van absolute topkwaliteit uit verschillende jaren.

De politie is hoopvol voor een goede afloop: ''Het moet iemand toch zijn opgevallen dat een dief er met een gevaarte van 60 bij 30 centimeter vandoor is gegaan?,'' zegt een rechercheur van het plaatselijke politiekorps. Rodman zelf heeft nog niet gereageerd op de diefstal.