De politie dreigt met boetes voor restauranthouders die kreeften bereiden in een stoomoven. Reden is dat de dieren volgens de politie dan langer lijden dan nodig is.
Tegen een Reimerswaalse restauranthouder die kreeften levend stoomde in een speciale oven is de politie een onderzoek gestart. Een agent van de dierenpolitie heeft de restauranthouder gewezen op het 'zeer dieronvriendelijk doden van de kreeften'. Als er meer meldingen binnenkomen over dit restaurant zal tegen de ondernemer proces-verbaal worden opgemaakt.

Volgens Sandra Gomersbach, agente van de dierenpolitie, zijn er in Zeeland relatief veel speciaalzaken waar kreeften worden geserveerd: ,,Kreeften moeten tijdens het bereidingsproces zo snel mogelijk worden gedood. Het levend stomen van kreeften is hier zeker geen goed voorbeeld van. Koks kunnen beter een andere manier kiezen om kreeften te bereiden. We hebben ook al contact met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming gehad. Mochten er in de toekomst meer van dit soort situaties zich voordoen, dan zullen we proces-verbaal opmaken."

Het doden van een kreeft met stoom duurt langer dan in heet water, waardoor het dier langer lijdt voordat die dood is.