Binnen vier dagen werden hij en zijn hulphond twee keer aangevallen door dezelfde agressieve wielrenner. De in een rolstoel zittende Ben Arends uit Kaatsheuvel is blij dat hij het nog kan navertellen. De wielrenner is nog niet gevonden, Ben en zijn hond maken het inmiddels weer goed.

Ben beleefde naar eigen zeggen een 'ellendige rotweek'. Vorige week zaterdag was het eerste incident. De slechtziende Ben en zijn hond Anton werden rechts gepasseerd door een wielrenner. De fietser schopte zonder enige aanleiding tegen de hond van Ben aan en riep: ''Rot op met die kuthond.''

Ben besloot geen aangifte te doen van het incident, maar beschreef het voorval wel op zijn Facebookpagina. Veel mensen lazen zijn bericht en reageerden boos op de actie van de wielrenner.

Afgelopen woensdag was het weer raak. Ben reed in zijn woonplaats toen hij opeens tegen zijn hoofd werd getikt door dezelfde wielrenner. ''Hij haalde me in en stopte iets verderop en zei: ‘Je moet niet denken dat je mij te kakken kan zetten op Facebook. Als je dat nog een keer doet schop ik je kuthond dood’."

Ben twijfelde geen moment en deed meteen aangifte van beide incidenten. Door zijn slechtziendheid en de schrik kon hij de politie weinig bruikbare tips geven over de identiteit van de wielrenner. Veel verder dan 'rood shirtje, wit/zwarte helm en ongeveer 45 jaar', kwam Ben door de schrik en zijn beperkte zicht niet. Hij is blij met de aandacht

Ben heeft het vermoeden dat de dader moet worden gezocht onder de vele vakantiegangers die in de deze tijd van het jaar in Kaatsheuvel en omgeving verblijven. "Hij kwam zeker niet van hier, hij sprak met wat leek op een Rotterdams accent,'' zegt Ben.

Veel hoop dat de boosdoener nog wordt gevonden, heeft Ben niet: ''Ik denk dat hij zich voorlopig wel koest gaat houden gezien alle aandacht die dit heeft gehad op sociale media.'' Zijn hond Anton is nog onderzocht, maar liep volgens Ben 'een uur later al weer rond alsof er niets gebeurd is'.

De politie heeft een oproep geplaatst aan eventuele getuigen om zich melden. Ook hebben ze de wielrenner opgeroepen contact op te nemen. Tot nu heeft dit nog niets concreets opgeleverd. Het onderzoek loopt nog, meldt de politie in Brabant.
Foto