Het was de laatste wens van Mary Butler om gecremeerd te worden in het Markeaton Crematorium in Derby. Nadat de bijna 160 kilo wegende vrouw op 77 jarige leeftijd overleed aan longontsteking in combinatie met diabetes wilde de familie die wens graag inwilligen en nam contact op met het crematorium. Daar kregen ze echter te horen dat de kist van de overledene te groot was. De kist was 83cm breed en de limiet voor het crematorium was 70cm.

Mary's dochter Jennie zegt: "Ze was een grote vrouw en we zijn allemaal fors in onze familie, maar dit is gewoon afschuwelijk en belachelijk. Ze was echt niet de grootste vrouw in de wereld en ik kan niet begrijpen dat ze haar hier niet kunnen cremeren. Ze zal vast niet de eerste grote persoon zijn die hier gecremeerd wil worden."

Mary's familie heeft ondertussen een ander crematorium gevonden dat bereid is de crematie uit te voeren, op een afstand van zo'n 20 km. Volgens Jennie betekent dit echter dat de meeste van haar moeder's kennissen niet in staat zal zijn om de plechtigheid bij te wonen. Ze besluit: "Ik vind de hele situatie onacceptabel en schokkend. Het geeft extra stress en zorgen in een tijd dat ik het eigenlijk niet kan hebben."

De gemeenteraad van Derby City, verantwoordelijk voor het Markeaton Crematorium, heeft haar excuses aan de familie aangeboden, maar blijft bij het standpunt dat de kist te groot was voor het crematorium.
Foto