De jonge verpleegster Mary Walls Penny ging na haar dienst boodschappen doen in een supermarkt in West Virginia, toen ze werd aangesproken door de caissiŤre. De vrouw achter de kassa was verbaasd dat Mary met haar uiterlijk wel mocht werken in de zorg. Eenmaal thuis aangekomen schreef de verpleegster haar hartenleed van zich af in een krachtige boodschap.

Mary Walls Penny is een opvallende verschijning. De jonge vrouw heeft meerdere tatoeages, piercings en haar in alle kleuren van de regenboog. Als verpleegster werkt Mary voornamelijk met patiŽnten die lijden aan Alzheimer en dementie.

Toen Mary twee weken terug haar boodschappen afrekende, merkte de caissiŤre haar badge van het verzorgingstehuis op. De medewerkster van de supermarkt vroeg wat ze daar deed. ,,Ik ben een verpleegster", antwoordde Mary. De reactie van de caissiŤre was niet wat ze verwachtte.

De medewerkster vertelde Mary dat zij gechoqueerd was dat ze zů mocht werken, en dat het verzorgingstehuis dat toeliet. ,,Wat vinden jouw patiŽnten van je haar?"

Na het vervelende supermarktbezoek ging Mary naar huis en schreef daar de kritiek over haar uiterlijk van zich af. ,,Ik kan me geen moment herinneren waarop mijn haarkleur me heeft verhinderd om het leven van mijn patiŽnten te redden. Mijn tatoeages hebben mijn patiŽnten er ook nooit van weerhouden om mijn hand vast te pakken op de momenten dat ze zich angstig voelden en huilden."

Ze vervolgt: ,,Mijn oorpiercings leggen me geen strobreed in de weg om naar hun verhalen of laatste wensen te luisteren. Mijn tongpiercing weerhoudt me er niet van om hen moed in te spreken en hun familie te troosten. Leg me alsjeblieft uit hoe mijn uiterlijk, gecombineerd met mijn lach, vrolijke houding en behulpzaamheid, me ongeschikt zou maken om een goede verpleegster te zijn?"

Haar bericht raakte bij veel mensen een gevoelige snaar. Zo schreef iemand op Facebook dat haar bericht aantoont hoe mensen worden beoordeeld op hun uiterlijk. We zouden anderen moeten aanvaarden zoals ze zijn, schreef een ander. ,,Het vrolijke voorkomen van Mary geeft juist kleur aan het leven van patiŽnten", werd er geopperd.

De krachtige boodschap van de jonge verpleegster is al 300.000 keer geliket en tienduizenden keren gedeeld.
Foto