De opmerkelijke Pokémon GO-verhalen blijven binnenstromen en zo ook in ons land. De Belgische YouTuber Het Is De Merckx redde een dronken man van de verdrinkingsdood tijdens een Pokémon GO-speelsessie.

Het Is De Merckx maakt al een tijdje feel good-videocontent, maar van z'n meest recente ervaringen met de waanzinnig populaire app Pokémon GO is hij zelf naar eigen zeggen nog niet goed van. Tijdens een Pokémon-jacht met z'n broer Yaro aan een bibliotheek - niet toevallig een PokéStop - merkten ze beiden een man op die in een vijver was gesukkeld en niet meer recht geraakte.

"Tijdens het spelen van Pokémon GO met mijn broertje zagen we iemand verdrinken. In alle haast kon ik hem nog uit het water sleuren", zo laat de YouTuber weten. "Het is niet mijn gewoonte om zo'n video's te maken, maar dit moest ik toch even kwijt." Zijn jongere broertje legde het voorval met z'n smartphone vast. De - dronken, zo bleek - man kwam er met de schrik van af. "Er was echt niemand, we waren daar compleet alleen, heel toevallig, dankzij Pokémon GO. Ongelooflijk!"
Filmpje