Enige tijd geleden werd melding gedaan van een winkeldiefstal bij een winkel in Capelle aan den IJssel. In de winkel zouden drie vrouwen zijn aangehouden welke er van werden verdacht bij diverse winkels achter elkaar winkeldiefstallen te hebben gepleegd.
Toen collega's ter plaatse kwamen troffen zij de drie vrouwen aan in gezelschap van vijf kinderen. Terwijl de collega's het verhaal van de beveiliger en getuige aanhoorden en in afwachting waren van de vaders die de kinderen zou komen ophalen hoorden zij de vrouwen in een buitenlandse taal met elkaar praten. Dit was toevallig een taal die onze collega ook kon verstaan...
De collega hoorden de vrouwen met elkaar overleggen hoe zij de politie om de tuin konden leiden. Er werden door de vrouwen afspraken gemaakt over welk verhaal ze gezamenlijk aan de politie gingen vertellen. Als ze dit verhaal zouden ophangen zou de politie hen niets kunnen maken. Er werd onder andere gezegd dat ze de gestolen spullen bij het zien van de beveiliger hadden weggestopt in een schap en dat de politie toch niets zou vinden. De collega hield ondertussen wijselijk haar mond en schreef alles wat er gezegd werd op.
De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek konden de gestolen spullen weer terug naar de winkels waar de goederen vandaan kwamen. De vrouwen moesten van schaamte lachen toen zij hoorden dat alles wat ze hadden gezegd door een collega werd verstaan. Zij hebben de diefstal bekend en hebben een dagvaarding ontvangen om zich te verantwoorden voor de rechter. Voor alle bezochte winkels kregen zij een winkelverbod voor de duur van een jaar. Daarnaast moeten zij de gedupeerde winkels een SODA schadevergoeding betalen van 181 euro. Voor de vijf kinderen die mee waren op deze strooptocht werden zorgformulieren opgemaakt.