Toegegeven, niemand wordt blij van een huilende baby in het vliegtuig. De ouders van de tweeling Ashley en Abby wisten dat maar al te goed en vonden daar een aandoenlijke oplossing voor.

Toen de Amerikaanse Christina Galese aan boord van de vlucht naar Orlando stapte, viel het haar op dat de meeste mensen angstvallig uit de buurt bleven van een rij in het midden van het toestel. "Aan de ene kant zat een man met zijn anderhalf jaar oude dochtertje. Aan de andere kant van het pad zat zijn vrouw, met het tweelingzusje van het kindje", schrijft ze op Facebook.

De meeste mensen zouden er liever voor kiezen iets verder uit de buurt van twee baby’s te gaan zitten, maar Christina vond het niet erg om naast de vader te zitten. Eenmaal opgestegen deelden de ouders kleine tasjes uit, aan iedereen die om hen heen zat.

"Wij zijn Ashley en Abby en dit is onze eerste keer in een vliegtuig", staat er op een briefje in het tasje. "We zullen proberen rustig te doen, maar als we toch los gaan hopen we dat je iets aan deze snoepjes en oordopjes hebt. Bedankt voor het begrip en geniet van uw vlucht!"

De tasjes toverden ongetwijfeld een lach op het gezicht van de passagiers en dat werd nog beter: de tweeling gedroeg zich namelijk perfect gedurende de hele vlucht. "Ik heb het tasje geen een keer hoeven openen, behalve voor een stukje chocola", schrijft Christina. Haar bericht is inmiddels al bijna 2000 keer gedeeld en de meesten zijn het erover eens dat het een lief gebaar is, maar eigenlijk onnodig. Of zoals iemand schrijft: "Kinderen blijven kinderen!"