Het slachtoffer was in het water langs het Vlissings Jaagpad gevallen en kon zichzelf niet redden. Thomas en Nina reden iets na middernacht langs het kanaal richting Vlissingen toen ze de man hoorden spartelen. Samen hielpen ze hem uit het water.

Thomas: ,,Ik ging op de kant liggen en Nina hield mijn benen vast. Zo lukte het om hem eruit te krijgen.'' Toen de man uit het kanaal was, hebben de twee hem wat kleren van hen gegeven omdat hij het heel koud had. ,,Hij was onderkoeld.'' Ook belden ze direct 112.

Volgens de student uit Heinkenszand was de man licht gewond en behoorlijk dronken. ,,Personeel van de ambulance kende hem en zij vertelden ons dat hij ook blind is. Dat hadden we tot dat moment niet door.''

De man vertelde ook dat hij samen met twee vrienden langs het kanaal had zitten drinken. Bikers van de politie zijn op zoek gegaan naar een van die vrienden omdat zij nergens te vinden was. Ze troffen haar thuis aan waar ze, aldus de politie, zwaar beschonken op bed lag.

Thomas en Nina zijn door de agenten hartelijk bedankt voor hun ingrijpen. Als zij de dronken Middelburger niet uit het water hadden gehaald, had het door zijn dronken toestand en het koude water heel anders met hem kunnen aflopen, aldus de politie.