Een 42-jarige vrouw beviel van 13 gezonde jongens. De artsen in Indiana waren geschokt en noemden dit een wonderbaarlijk gebeuren.
Zoals vermeld in het ziekenhuis rapport, is Mariya Fernandes bevallen in slechts twee uur tijd.
Maryia en haar man hadden moeite om zwanger te raken. Ze wilden heel graag ouders worden en besloten een in vitro fertilisatie (IVF) te ondergaan. Echter ze kregen meer dan dat ze hadden gehoopt en kregen 13 baby’s tegelijk.
Zes van de 13 baby’s zijn een identieke tweeling en wegen 1-1,5 pond. Allen zijn in stabiele toestand, en bevinden zich momenteel in de neonatale intensive care unit in Riley Childrens Hospital.
Wat de artsen verraste en zelfs choqueerde, was het feit dat ze erin geslaagd was een dergelijke succesvolle bevalling te hebben zonder een keizersnede, zei Dr. William Roberts:
“De één na de ander flopte eruit. Vanaf het moment dat de eerste baby naar buiten kwam en de 13e baby geboren was, waren er slechts 37 minuten verstreken."
Het Guinness Book of World Records werd gecontacteerd door het ziekenhuispersoneel die hun wilde voorzien van deze informatie over Mariya Fernandes, zodat ze in de 2015 editie kon worden geregistreerd.

Volgens medische tijdschriften kunnen meerlingen voorkomen door natuurlijke oorzaken, zoals de vrouw die meer dan één eisprong heeft per maand, in welk geval zij allemaal kunnen worden bevrucht, of zij produceert slechts één ei, dat zich splitst kort na de bevruchting, wat in meerdere embryo’s resulteert.
Meerlingen komen steeds vaker voor door onvruchtbaarheidsbehandelingen zoals in vitro fertilisatie. Dit is een procedure die meerdere vruchtbare eitjes in de baarmoeder “implanteert”, in de hoop dat er ten minste één wordt geaccepteerd door het lichaam. Ook kan het gebruik van vruchtbaarheidsdrugs leiden tot meerdere ovulaties dus meerdere baby's. Zo’n zelfde geval is ontdekt bij een Indiase dame, die ook in één keer beviel, van 11 baby’s.
Foto