De Amerikaanse Teri Goldstein heeft een rechtszaak tegen Microsoft gewonnen over een misgelopen Windows 10-update. Ze wilde deze naar eigen zeggen niet, maar de update werd toch geïnstalleerd. “Ik heb nog nooit van Windows 10 gehoord”, zegt Goldstein tegen de Seattle Times. De softwaremaker betaalt haar 10.000 dollar.

Goldstein is eigenaar van een reisbureau en heeft haar computer daarvoor nodig. Na de installatie van Windows 10 werd haar pc langzamer en crashte deze regelmatig. Microsofts klantenservice kon het probleem niet oplossen.

Dus stapte Goldstein naar de rechter. Ze wilde compensatie voor de misgelopen inkomsten en geld voor een nieuwe computer. De rechter stelde haar in het gelijk en Microsoft besloot niet in beroep te gaan.

Volgens een woordvoerder van de softwaremaker kost een beroep te veel geld. Daarnaast zou het voor Microsoft pr-technisch een vervelende situatie kunnen opleveren.

Teri Goldstein is niet de enige die in de problemen kwam door de installatie van Windows 10. Microsoft stelde de installatie vorig jaar juni gratis beschikbaar. Sindsdien zijn er flink wat klachten binnengekomen. Er zou wel erg vaak een melding verschijnen die gebruikers moet motiveren om over te stappen. Daarnaast zouden computers zelfs uit zichzelf updaten.

Ondanks alle klachten wordt Windows 10 wel gezien als een goede update. Microsoft ging met Windows 8 volledig de mist in en probeerde dan met Windows 10 te compenseren. Volgens veel critici is dat goed gelukt.