Fransman Guirec Soudée is al twee jaar op een zeiltocht rond de wereld. Dat vond-ie maar lang voor een reis in zijn eentje en daarom nam hij een kip mee.
Kip Monique (2) is minstens net zo avontuurlijk als Guirec (24) zelf.

Maar kan dat wel, met een kip op een zeilboot? “In het begin was ik ongerust”, erkent de Fransoos. “Monique was nog maar vijf maanden oud en had nog nooit gereisd, laat staan gezeild. Vaak schudden de golven haar hevig heen en weer en vreesde ik dat ze overboord zou slaan.”

Zijn bezorgdheid was nergens voor nodig, zo bleek: “Ze slaagde er steevast in op de boot te blijven”, vertelt Guirec. En als het gaat stormen? Dan neemt-ie haar mee in de kajuit. Monique is overigens een kalme kip: ze spendeert het grootste deel van haar tijd aan voor zich uit turen. Af en toe legt ze een ei en heeft de avonturier een gratis maaltje.

Zoals het klokje thuis tokt, tokt het nergens? Die vlieger gaat niet op voor het bijzondere duo: ze zijn nu in de buurt van Groenland, gaan vanuit daar naar Alaska en willen ook nog naar Hollywood. Had die befaamde reclame toch gelijk: kippen zijn écht veelzijdiger dan welk dier ook.
Filmpje