Ze spoelen vaker aan op het strand: de plastic sixpack-ringen om blikken bier bij elkaar te houden. Niet alleen slecht afbreekbaar, wilde dieren kunnen er in verstrikt raken. Een kleine ambachtelijke bierbrouwerij in de Amerikaanse staat Florida, Saltwater Brewery, heeft daarom 's werelds eerste biologisch afbreekbare en eetbare sixpack-ringen ontworpen.

Samen met het bedrijf We Believers hebben ze verpakkingen op de markt gebracht die zijn gemaakt van de natuurlijke producten die overblijven van het bierbrouwen, zoals gerst en tarwe. Hierdoor zijn de verpakkingen niet gevaarlijk voor dieren en kunnen ze er zelfs van eten, aldus de Huffington Post.

Kosten
Peter Agardy, eigenaar van de Saltwater Brewery, zegt dat de nieuwe verpakkingen wel aardig wat kosten. ,,Het is een grote investering voor een bedrijf dat opgezet is door vissers, surfers en mensen die van de zee houden." Om die reden zijn de biologisch afbreekbare sixpacks duurder dan de goedkopere plastic versie. Toch hoopt de brouwerij dat klanten het extraatje willen betalen. Volgens hen gaat de kwaliteit namelijk niet verloren, de nieuwe verpakkingen werken even goed als de plastic verpakkingen.

Het bedrijf hoopt bekendheid te krijgen zodat grotere brouwerijen ook kiezen voor afbreekbare verpakkingen. Grotere brouwerijen kunnen makkelijker investeren in de technologie, waardoor de productionele kosten van de verpakkingen omlaag gaan.
Filmpje