Een schedelbreuk én gescalpeerd: zo vreselijk is een elfjarig meisje eraan toe nadat ze vorige zaterdag met haar paardenstaart verstrikt raakte in een draaiende kermisattractie in Omaha (Nebraska). Elizabeth Gilreath ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis, zo meldt Inquisitr.
,,Het duurde vijf à tien minuten voordat de attractie stilgelegd kon worden", getuigt vader Timothy in tranen. ,,In die tijd werden haar haren tientallen keren rondgedraaid. De dokters weten nog niet of haar spieren weer zullen werken en of ze nog ooit zal kunnen zien."

Aushanay Allen filmde toevallig de dramatische rit van haar vriendin. ,,Er is niets dat we konden doen. Ik riep dat ze dat ding moesten afzetten."

Uit bewakingsbeelden blijkt dat een verantwoordelijke wegrende, allicht om hulp te gaan halen. Intussen bleven de karretjes verder bewegen.

Jolene Cisneros, een toevallige getuige, kwam wel meteen in actie. Met brute kracht slaagde ze erin de attractie te stoppen. ,,Ik zei tegen haar dat alles wel goed zou komen, zij vroeg zich alleen af waar haar mooie haar naartoe was."

Elizabeth was toen al hevig aan het bloeden, even later zou ze het bewustzijn verliezen. De vrouw vreesde dat het meisje in haar armen zou sterven.

,,Lulu (haar koosnaampje, red.) kan al in mijn hand knijpen om antwoord te geven en te laten zien dat ze mij begrijpt", aldus moeder Virginia Cooksey. De woordvoerster van de festiviteiten op Cinco de mayo (een feestdag in Amerika; nvdr) liet weten dat 'veiligheid onze topprioriteit is'.

Timothy reageerde geschokt toen hij zijn dochter voor het eerst zag liggen. ,,Ze is gemarteld geweest, maar ik fluisterde haar in het oor dat ze sterk is. Ze is niets voor niets een Gilreath."