Een naar de Verenigde Staten geŽmigreerde Nederlander bedacht een wel heel bijzonder cadeau voor zijn vrouw. Theo Zoetemelk bouwde een enorme molen voor haar in hun achtertuin.

Theo en Jeanne Zoetemelk verhuisden jaren geleden vanuit Nederland naar het plaatsje Norco in de Amerikaanse staat CaliforniŽ. Het leek Jeanne wel wat om een klein molentje in de tuin te zetten als aandenken aan hun thuisland. Ze vroeg haar man, een gepensioneerde botenbouwer, om er eentje voor haar te maken. Dat deed hij, maar het kleine molentje dat ze voor hun vijftigjarig huwelijk kreeg, was slechts het schaalmodel voor het echte cadeau dat hij voor haar in petto had: een levensgrote (wind)molen.

Zijn vrouw verklaarde hem voor gek, vertelt Theo tegen Casper News. "En niet alleen zij." Voordat de geboren Nederlander aan de slag kon, moest hij toestemming vragen bij de gemeente. Twee keer werd zijn verzoek afgewezen. Om de gemeenteraad te overtuigen werd zelfs de kleindochter van het echtpaar ingezet. "Ze vroeg: Wilt u mijn opa alstublieft toestemming geven om de molen te bouwen?" Het charmeoffensief had succes: na meer dan vier jaar kregen ze eindelijk een vergunning. Inmiddels is hun grote trots af en hebben ze de lokale media gehaald.
Filmpje