Een man heeft in België op de A12 twee oudere vrouwen gered. De Vlaming Luc Larivière zag dat een auto op de verkeerde weghelft terecht kwam en besloot de snelweg op te lopen om de spookrijder te helpen.

Larivière zette de beelden op Facebook. Hij stond vlak voor de auto de weg op draaide toevallig voor zijn werk een kapotte putdeksel te fotograferen op een parkeerplaats langs de snelweg bij Meise. Hij werkt als ambtenaar voor de gemeente.

"De auto wilde invoegen op een plek waar dat eigenlijk niet mag, maar veel mensen doen dat daar", laat Larivière in een reactie weten. "Ik liep ernaartoe om te kijken wat de bestuurster ging doen."

De Vlaming zag de wielen van de zwarte Volkswagen de verkeerde kant op draaien. "Ze draaide de weg op richting Brussel in plaats van Antwerpen, zoals de rest van het verkeer. Toen dacht ik: ik moet erachteraan."

Larivière loopt de vluchtstrook op om ze te waarschuwen en dat lukt uiteindelijk. "Ik moest wel drie keer roepen dat ze moesten stoppen." Het andere verkeer ziet wat er gebeurt en stopt ook, zodat de auto kan omdraaien.

De vrouwen in de auto reden direct weg na het kortstondige spookrijden. "Ze stonden geloof ik wel perplex. Ik heb geen bedankje gekregen, maar dat hoeft ook niet. Ik deed wat iedereen in zo'n situatie zou moeten doen."

Bij de video schrijft Larivière dat als hij ze niet had tegengehouden, de vrouwen in botsing waren gekomen met tegenliggers. De Vlaming verontschuldigt zich nog voor het einde van het filmpje. "Sorry voor de uitspraak 'het zijn er weer twee van zeventig'. Iedereen kan verstrooid zijn."
Filmpje