Twee Nederlanders hebben geprobeerd met een helikopter 100 kilo drugs te droppen boven Engeland. De twee gooiden sportassen met daarin 40 kilo coca´ne en 60 kilo hero´ne uit het toestel. De straatwaarde van de drugs is miljoenen euro's.

De politie zag donderdag dat er bij het Britse stad Kent pakketten uit een helikopter werden gegooid. Op een nabijgelegen vliegveld landde de helikopter. Daar arresteerde de Britse politie twee Nederlanders.

Het gaat om twee mannen van 26 en 27 jaar oud uit Eindhoven. Ook een 38-jarige man uit North Kensington werd gearresteerd. De helikopter was in BelgiŰ opgestegen.

Op verzoek van de Britse politie deed de Nederlandse politie huiszoekingen bij de twee Nederlandse verdachten. In een van de huizen werd een coca´nelaboratorium aangetroffen. Het lab zat verstopt achter een spiegel van een sportzaal.

Daar werden ook een vuurwapen aangetroffen en een hoeveelheid verdovende middelen. In het huis was een vrouw aanwezig. Die is aangehouden maar is inmiddels weer vrijgelaten.

In het andere huis troffen agenten 16.000 euro aan cash aan en een vuurwapen.