Hij is morgen precies 400 jaar geleden overleden, maar de geest van William Shakespeare is nog altijd springlevend. Versregels als 'O Romeo, Romeo! wherefore art thou Romeo?' en 'To be, or not to be: that is the question' zijn cultureel erfgoed. Net als het kasteel in Denemarken waar zijn beroemde tragedie Hamlet zich afspeelt: Kronborg of zoals de Engelse schrijver het zelf noemde, Elsinore.

Ter ere van Shakespeares sterfdag opent het kasteel morgen voor een keer zijn deuren. De Amerikanen Melanie en Margaret wonnen via een actie van Airbnb een overnachting in de toren van het eeuwenoude bouwwerk. De twee volgen een master Shakespeare aan het King's College in Londen. Om aan de wedstrijd mee te kunnen doen moesten mensen de eigenaar van het gebouw (Hamlet volgens de woningverhuursite) overtuigen waarom ze zo graag in het kasteel wilden slapen.

Inzendingen in de vorm van een gedicht, of pleidooien met daarin thema's als gerechtigheid, wraak, en sterfelijkheid verwerkt, kregen extra punten. Vanuit de hele wereld stuurden mensen hun motivatie in.