Toekijken hoe je kind een pak slaag krijgt met een houten peddel. Een moeder uit de Amerikaanse staat Georgia werd hiertoe gedwongen door de schooldirecteur van haar 5-jarige zoon. De video die zij stiekem maakte, is meer dan 60.000 keer gedeeld.
Shana Marie Perez beweert dat ze van de directie een ultimatum kreeg. Instemmen met de lijfstraf of naar de gevangenis. ,,Mijn zoontje wordt geschorst als hij geen slaag krijgt. Ik zou in dat geval de gevangenis ingaan, omdat ik hem laat spijbelen'', meldt de vrouw op haar facebookpagina.

Perez stelt dat ze geen andere keus had dan in te stemmen met het pak slaag. ,,Ik kan niet naar de gevangenis , want dan hebben mijn kinderen niets. Ik kan niet voor ze zorgen in de gevangenis.'' Lijfstraffen zijn toegestaan op scholen in Georgia.

Shana Perez - die in de kamer bleef - deed alsof ze sms'te. In werkelijkheid maakte ze een video met haar telefoon. Op de beelden is te zien hoe de directeur en een adjunct-directeur proberen haar hevig tegenstribbelende zoon op stoel te zetten. Ze willen hem slaan met een houten peddel. Het kind verzet zich en roept om hulp.

Perez ligt al langere tijd in de clinch met het schoolbestuur. Ze beweert dat haar zoontje vanwege gezondheidsproblemen al achttien schooldagen moest missen. Maar volgens het schoolbestuur is het spijbelen. De moeder die eerder vanwege het verzuim van haar zoon naar de gevangenis moest, was net op borgtocht vrij. Ze vreesde dat dit ingetrokken zou worden vanwege de schorsing en liet daarom de directie begaan.