De politie in India heeft een geheime 'babyboerderij' ontdekt waar ongewilde kinderen werden verkocht en omgeruild. Baby's die het resultaat waren van een verkrachting of een buitenechtelijke affaire werden in een privékliniek in het Indiase district Gwalior achtergelaten en vervolgens voor adoptie verkocht tegen 1300 euro.

De politie viel afgelopen zaterdagavond het ziekenhuis binnen na een tip over de kinderhandel. Twee baby's werden door de politie gered uit het Palash ziekenhuis, dat 30 bedden telt.

Politiewoordvoerder Prateek Kumar verklaart tegen de Times of India dat zeker drie kinderen zijn verkocht aan kinderloze koppels uit de plaatsen Uttar Pradesh en Chhattisgarh. Hoeveel kinderen er precies verhandeld zijn, is niet bekend.

Vijf mensen, onder wie de ziekenhuisdirecteur, worden beschuldigd van slavenhandel en het verkopen van minderjarigen met het doel ze in de prostitutie te laten belanden.

Meisje ingeruild voor jongen
Een agent verklaarde: ,,Wanneer een meisje of haar ouders het ziekenhuis benaderden voor een abortus, overtuigden de dokters van dit ziekenhuis hen ervan dat ze daar veilig en in het geheim kon bevallen. Na de bevalling werd de moeder ontslagen en zocht het ziekenhuis koppels die het kind wilden kopen". In één geval werd een pasgeboren meisje geruild voor een jongen, voegde de agent er aan toe.

De politie gaat nu op zoek naar koppels die baby's kochten in het ziekenhuis.

,,Het is verontrustend dat dokters, die verondersteld worden in het belang van hun patiënten te handelen, zich laten leiden door financieel belang. Mensenhandel moet aangepakt worden", zo stelt Rani Bilkhu van de goeddoelorganisatie Jeena International, die in het verleden onder meer campagne voerde tegen genderselectieve abortus.