Het petje van de Canadese vrouw in dit filmpje moet haar wel heel dierbaar zijn. Toen ze hem onlangs tijdens een bezoek aan de dierentuin per ongeluk in het tijgerverblijf liet vallen, besloot ze over een hek te klimmen om haar verloren hoofddeksel terug te halen.
Toronto Zoo, waar het gebeurde, ontdekte de opmerkelijke actie van de onbekende vrouw pas toen er zaterdag een filmpje op YouTube verscheen.

Op de beelden is te zien hoe de vrouw, gekleed in een fel turqouise shirtje, over het hek klimt. De tijger in het verblijf springt enthousiast heen en weer. Tussen de twee zit nog een ander hek. Als de dame haar geliefde hoofddeksel vast heeft, klimt ze weer omhoog.

Eind goed, al goed - maar de dierentuin is toch op zoek naar ooggetuigen. ,,Het is erg onverantwoord van deze vrouw'', aldus woordvoerster Jennifer Tracey tegen nieuwszender CBC News. ,,Ze had zich makkelijk kunnen bezeren.''

Het gebeurt wel vaker dat bezoekers iets laten vallen, aldus de dierentuin. ,,Maar meestal vragen ze om hulp van medewerkers om die spullen terug te krijgen.''
Filmpje