Nadat een buizerd in het buitengebied van Haaren een hardloopster heeft belaagd, overweegt de gemeente om maatregelen te nemen. Haaren heeft al jaren last van de agressieve beesten.
Hardloopster Hedwyg van Groenendaal beschreef maandag op Facebook hoe ze werd aangevallen door de buizerd. ,,Ik hoorde een heel raar geluid achter me en dacht 'hey, wat is dat?' Toen ik omkeek zag ik een hele grote roofvogel echt rakelings langs mijn hoofd gaan."

De vogel probeerde de hardloopster na deze eerste poging nog drie keer aan te vallen. ,,Ik was niet echt bang, want je bent toch een grote prooi voor zo'n vogel. Maar je schrikt wel, dus dat was even heel bijzonder."

Dat buizerds in deze tijd mensen belagen is niet uniek. Dit doen ze omdat ze hun broedgebied willen verdedigen. Er zit in het gebied nu 1 broedend buizerdpaar, dat gedurende hun broedperiode (twee maanden) geen indringers dulden in 'hun' gebied.

Inwoners van de gemeente Haaren hebben vaker last van de agressieve terrorvogels. De gemeente heeft als maatregel bordjes geplaatst met waarschuwingen.