NamibiŽ wil een einde maken aan het gebruik dat slagtanden van olifanten en hoorns van neushoorns standaard worden vernietigd. Door de verwoesting van de omstreden ivoren goederen is doorverkoop onmogelijk, maar de regering van het Afrikaanse land vindt dat zonde. De hoorns kunnen enorm veel geld opleveren, dat de noodlijdende delen van de bevolking ten goede kan komen.

Minister Pohamba Shifeta (Milieu en Toerisme) vertelde in een interview dat de voorraad miljarden Namibische dollars waard is. Eťn Namibische dollar is gelijk aan zo'n zes eurocent. Het is onduidelijk hoe groot de voorraad precies is. De resten zijn in beslag genomen bij stropers of zijn afkomstig van dieren die een natuurlijke dood stierven.

Volgens de minister heeft het land het recht de voorraad te veilen, omdat de dierlijke resten in veel gevallen uit NamibiŽ komen. Veel andere Afrikaanse landen staan volgens hem achter zijn mening, aldus Namibische media.

,,We zullen met elkaar bespreken wat de beste strategie is om het land te ontdoen van de voorraden. Zolang dit niet duidelijk is, blijven ze veilig in de opslag liggen'', aldus de minister.

Hoe de hoorns en slagtanden eerder werden vernietigd is niet duidelijk. In het Afrikaanse land is het tegen de grondwet om de dierlijke resten te verbranden.