'To serve and protect' is de slogan van de Amerikaanse politie. Een agent in Californië voegt daar nog iets aan toe: hinkelen met dakloze meisjes. De video van de 'good cop' gaat de hele wereld over.

De agent uit Huntington Beach werd op onderzoek uitgestuurd naar een verdacht voertuig, maar eenmaal gearriveerd ontdekte hij dat er een moeder met haar elfjarige dochter in de auto woonden, omdat ze geen huis hadden.
Nadat hij instanties had ingeschakeld die huisvesting voor de moeder en haar kind gingen regelen, moest er gewacht worden. De moeder moest namelijk allerlei formulieren invullen. Een mooie gelegenheid voor de agent om z'n hinkelvaardigheden aan het meisje te demonstreren.

Met behulp van zijn sleutelbos bepaalt hij welk vak hij moet overslaan en dat gaat hem aardig af. Dan is het meisje aan de beurt, maar zij is duidelijk minder geoefend dan hij. Zij raakt regelmatig de lijn, wat natuurlijk officieel niet mag. Gelukkig toont de agent zich een sportieve tegenspeler en ziet hij haar foutjes door de vingers.

Zijn afdeling plaatste de video op Facebook, waar hij in minder dan twee dagen tijd inmiddels meer dan 1 miljoen keer bekeken is.
Filmpje