Niemand had het zien aankomen. Totaal onverwachts werden de Utrechtse studenten Thierry (24) en Frederique (20) de trotse ouders van dochter Livia. Ook het stel zelf stond perplex. Maar er staan ze nog veel grotere uitdagingen te wachten.
De eerstejaars fotografiestudente Frederique was de laatste maanden weliswaar iets aangekomen, maar van een babybuik was hoegenaamd geen sprake, zo meldt Hart van Nederland. Maar toen ze met buikklachten in het ziekenhuis verscheen, bleek al snel dat ze ruim 37 weken zwanger was en dat de weeŽn waren begonnen. Tien uur later was Livia er.

Het stel is 'geschrokken, maar dolblij'. Toch is het allesbehalve een roze wolk waar de studenten op zitten. De pasgeboren baby moet in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht worden geopereerd wegens een gecompliceerde aangeboren hartafwijking.

En ook als die operatie slaagt zijn de problemen nog lang niet voorbij. Het stel moet hard op zoek naar geschikte woonruimte, aangezien ze nu nog in een kamer in een studentenhuis zitten waar baby's niet bepaald welkom zijn.

Hart van Nederland is daarom een actie begonnen om het jonge stel een handje te helpen.