Ze lijkt zo'n schattig omaatje, Melissa Ann Shephard. Maar in werkelijkheid is de 80-jarige vrouw zo gevaarlijk, dat de politie van het Canadese Halifax de bevolking gisteren voor haar waarschuwde.

Shephard staat namelijk ook wel bekend als de Internet Black Widow, de 'zwarte weduwe van het internet'. En gisteren kwam ze, na een jarenlange gevangenisstraf, op vrije voeten. De politie is bang dat ze meteen weer terugvalt in haar oude gewoonte: mannen het hof maken, om ze daarna op te lichten of, erger nog, te vergiftigen en op die manier te vermoorden.

Shephard is veroordeeld voor de moord op haar echtgenoot in 1991. Nadat ze haar straf had uitgezeten, ging ze keer op keer in de fout. Na haar eerste verblijf in de cel werd ze veroordeeld voor onder meer diefstal, oplichting, valsheid in geschrifte ťn poging tot moord op een nieuwe echtgenoot.

In een officiŽle waarschuwing op de website van de politie wordt ze een gevaarlijke misdadiger genoemd bij wie het risico groot is dat ze opnieuw in de fout gaat. "Onder haar slachtoffers bevonden zich haar intieme partners", schrijft de politie. Het gaat daarbij steevast om 'oudere mannen'. Ze zocht vaak toenadering tot hen via internet.

Shephard mag dan weer vrij zijn, ze moet zich aan heel veel regels houden. Zo mag ze haar uiterlijk niet veranderen zonder dat te melden. Ze mag ook niet op internet, of in het bezit zijn van een apparaat waarmee dat kan, zoals een smartphone. Ze mag ook geen nieuwe liefdesrelatie aangaan, met mannen slapen, trouwen of een andere vorm van een duurzame relatie opbouwen.
Foto