Een man uit Azilal in Marokko kan het nog steeds niet geloven. Zijn doodverklaarde echtgenote maakte haar opwachting in een televisieprogramma waarin ze op zoek ging naar haar man. Die kreeg in 2014 van artsen te horen dat zijn vrouw overleden was na een verkeersongeval. ,,We hebben toen kennelijk een andere vrouw begraven. Ik wist echt niet dat mijn echtgenote nog leefde", aldus Abragh Mohamed in een reactie aan de krant Nuevo Dia.
De vrouw werd na het ongeval naar het Rochdhospitaal in de Marokkaanse stad Casablanca gebracht. Mohamed kreeg van het medisch team te horen dat zijn eega overleden was. ,,Ik kreeg haar lichaam, gewikkeld in doeken, terug in een kist.''. De vrouw werd daarna in haar geboortedorp begraven. Voor de treurende 'weduwnaar' brak vervolgens een lange periode van diepe rouw aan.

Vrienden van Mohamed, die onlangs naar een tv-programma voor vermiste familieleden keken, schrokken toen een vrouw haar verhaal kwam vertellen. Ze wisten direct dat ze op zoek was naar Mohamed, omdat ze in het programma 'Al Mokhtafoun' de naam en het adres van haar man noemde. Ze vertelde ook dat ze twee jaar geleden het contact met haar echtgenoot was verloren.

Haar verhaal lokte meteen een golf reacties uit op sociale media. En al snel bleek ook dat Mohamed een andere vrouw begraven had. ,,Ik wist echt niet dat we een ander lichaam begraven hadden en dat mijn vrouw nog leefde", aldus Mohamed. Wat er na het verkeersongeval precies gebeurd is, blijft nog een raadsel. En onduidelijk is ook waarom de nog springlevende vrouw haar man niet kon vinden. Ze wist immers zijn adres en had hem makkelijk kunnen traceren. Op sociale media doen intussen de wildste hypotheses de ronde waaronder ook de veronderstelling dat Mohamed een tijdje aan geheugenverlies geleden heeft. Volgens de krant Nuevo Dia is er sprake van een medische of administratieve blunder.