Een Italiaanse luchtvaartpiloot heeft ermee gedreigd zijn toestel met 200 passagiers aan boord te laten crashen als zijn echtgenote hem zou verlaten. Hij is ondertussen op non-actief gezet.
Het incident gebeurde twee maanden voor de Duitser Andreas Lubitz opzettelijk een Airbus van Germanwings in de Alpen deed crashen. Het werd tot nu geheim gehouden.

De piloot, een veertiger, had naar zijn echtgenote een sms gestuurd waarin hij ermee dreigde zijn vlucht van die avond naar Tokio te doen crashen. "Io mi ammazzo. Mi schianto contro una montagna con duecento persone a bordo, cosė almeno finisce tutto", luidde het bericht (Ik ga mezelf van kant maken. Ik vlieg tegen een berg met 200 man aan boord en dan is het tenminste allemaal voorbij.)

De vrouw trok aan de alarmbel. Enkele minuten voor de vlucht van Rome naar Tokio zou vertrekken, kon nog ingegrepen worden. Het verhaal is nu uitgelekt. De piloot is sindsdien op non-actief geplaatst en ondergaat psychiatrische evaluatie. Tijdens het onderzoek is alvast uitgekomen dat hij regelmatig zijn echtgenote mishandelde en dat die hem daarom ging verlaten.

De vrouw was overigens al verschillende keren naar de politie van Padua gestapt om de mishandeling aan te geven. Er liep zelfs een klacht wegens stalking tegen de piloot.