Kunstenares Ilma Gore zegt bedreigd te zijn na publicatie van haar schilderij van Donald Trump. Ze beeldde de Republikeinse presidentskandidaat naakt af met een piepklein piemeltje.

,,Je kunt een enorme lul zijn, ongeacht wat er in je broek zit", gooit Gore de knuppel nog eens extra in het hoenderhok. Via Facebook is het kunstwerk ruim 260.000 keer gedeeld.

,,Ik wilde een reactie oproepen", zegt Gore vrijdag tegen Vice.com. De artieste heeft ook een boodschap. ,,Ik denk dat mensen niet gedefinieerd moeten worden door hun geslachtsdelen. Ik vond het interessant een controversieel en opvallend figuur als Trump te nemen en zijn gezicht op een lichaam te plakken dat ik mooi lichaam vond maar waar wel een micropenis bij hoorde."

Gore was veertig uur bezig met het schilderij. Ze besteedde extra aandacht aan de herkenbaarheid van Trumps gezicht. ,,Ik wilde er zeker van zijn dat je hem niet kon verwarren met iemand anders."

De bedreigingen en beledigingen zijn op Facebook niet van de lucht, stelt Gore. ,,Sommige mensen zeiden tegen me dat ik zeker was verkracht door mijn vader... dat soort dingen. Dingen die je wel een soort van verwacht, en die ik uitgelokt heb, dus ach. Ik word er niet echt door geraakt."

De bekendste social mediareus in de wereld moet niets hebben van frontaal naakt, merkt Gore ook: ,,Facebook wil het eraf hebben. elke keer als ik iets over de verkoop op mijn pagina zet, legt Facebook me een verbod op van 24 uur. Maar ze verwijderen mijn kunstwerk niet. Mijn Twitterpagina is ook ineens uit zichzelf begonnen de instellingen te veranderen, zodat het beeld niet meer te zien is."
Foto