Voor de zachte reus Alfie, de hond van de familie Cannon uit Schotland, staan heel wat extra snoepjes en knuffels te wachten, nadat zijn ongewone gedrag waarschijnlijk het gezichtsvermogen van zijn jongste baasje heeft gered. Het is een echte ‘dog-tor’.

De kleine Mark en zijn huisdier Alfie zijn beiden 5 jaar oud en samen opgegroeid. Vorig jaar merkten ouders Sharlene (42) en Mark senior (42) op dat hun gigantische hond er als ware altijd op aandrong om aan de rechterkant van Mark junior te zitten en te lopen. Op een manier die vergelijkbaar is met een blindengeleidehond.

Lees ook: Honden trekken 'scootmobiel' Chinees bejaard stel

Daarom besloten de ouders vorig jaar april de ogen van hun zoontje te laten checken. Een schoolarts, gespecialiseerd in het gezichtsvermogen en de correctie hiervan, diagnosticeerde de kleine Mark met astigmatisme in zijn rechter oog. Deze oogaandoening zorgt ervoor dat hij volledig wazig met zijn rechteroog ziet.


BIJNA BLIND
Na deze openbaring beseften Sharlene en Mark zich dat Alfie altijd aan de rechterkant van hun kind liep, om op te treden als gids. Artsen vertelde later aan hen dat Mark volledig blind had kunnen worden, als ze nog later achter de aandoening waren gekomen dan dat ze nu deden.

De altijd vrolijke Mark draagt nu een ooglapje over zijn rechteroog, om het zicht in zijn rechteroog te verbeteren.

„Het is ongelooflijk dat mijn zoontje deze aandoening al vanaf z’n geboorte had en dat Alfie de enige was die het zag. Zonder hem had Mark blind kunnen worden”, vertelt Sharlene aan Metro UK.


SUPERKRACHT
De moeder van twee denkt oprecht dat Alfie een superkracht heeft als het gaat om het ontdekken van ziektes. Eerder snoof het huisdier al meerdere keren aan het been van hun andere hond Cass, waarin een kwaadaardige tumor zat. „Je denkt als ouders dat je je alles van je kinderen weet, dat een hond vervolgens zoiets ontdekt is erg speciaal. Mark heeft zeker veel aan Alfie te danken”, aldus Sharlene.