Veel Egyptenaren zijn boos op een landgenote die bij de Oscar-uitreiking een vraag stelde aan Leonardo DiCaprio. De verslaggeefster sprak zo belabberd Engels, dat de bekroonde acteur zijn lachen nauwelijks kon inhouden. Ze heeft ons land ten schande gemaakt, zeggen Egyptische jongeren.

Op een filmpje is te zien dat The Revenant-acteur DiCaprio en regisseur Alejandro González Iñárritu op een persconferentie na de uitreiking een vraag krijgen van een Egyptische verslaggeefster.

"Ik ben de eerste Egyptische journalist die verslag doet van de Oscars", zegt zij. "Hoe zit het met je eerste Oscar?" DiCaprio vraagt eerst verbaasd of ze de vraag kan herhalen. In de zaal is dan al veel gelach te horen. Als de journaliste de vraag opnieuw stelt, moet ook de acteur zijn best doen om niet in lachen uit te barsten.

"Die verslaggeefster had zich beter moeten voorbereiden", schrijft iemand op Twitter, "of de krant had een andere journalist moeten sturen." Anderen prijzen de reactie van Leonardo DiCaprio die de vraag, ondanks het gelach in de zaal, zo goed mogelijk probeert te beantwoorden.

Op Facebook neemt de hoofdredacteur van de krant het op voor zijn verslaggeefster. "Ze is een hardwerkende journaliste die haar best heeft gedaan om de Oscar-uitreiking te mogen verslaan. Haar Engels is in orde. Ze was waarschijnlijk even overrompeld door de sterren op het podium."
Filmpje