De vierjarige Leo heeft z'n zoektocht naar snoep met een paar angstige uurtjes moeten bekopen. Hij raakte klem te zitten in het anti-diefstalmechanisme van een snoepautomaat en kon er pas na uren uit bevrijd worden.

De brandweer van de Australische miljoenenstad Melbourne moest er aan te pas komen om de jongen te bevrijden. Dat lukte uiteindelijk na vijf uur. Dat kwam omdat het een lastig klusje was om te klaren, het anti-diefstalmechanisme werkt als een soort muizenval en het jochie had z'n hand er diep ingestoken, zegt een woordvoerder van de brandweer. Behalve 4 brandweermannen en hun commandant waren er ook politieagenten en ambulancepersoneel betrokken bij de reddingsactie.

In eerste instantie probeerden zij hem te bevrijden met behulp van speciale zagen, maar daar werd Leo te nerveus van, dus toen zochten de hulpverleners hun toevlucht in het gebruik van schroevendraaiers. Daarmee werd hij heel voorzichtig bevrijd. Het jochie was zó overstuur dat hij meerdere malen verdoofd moest worden tijdens de reddingsactie, schrijft The Guardian.

Volgens de vader van de peuter is hij een nieuwsgierig kind, 'die nog nooit een snoepautomaat had gezien'. Zijn moeder was er niet bij, maar werd telefonisch op de hoogte gehouden. Zij vertelt hoe naar zij het vond om hem te horen huilen door de telefoon.

Toch heeft het avontuur ook iets positiefs opgeleverd; de kleine Leo weet wat hij wil worden als hij later groot is: brandweerman.