Met een ultieme heldendaad heeft de tienjarige Kiera Larsen deze week twee peuters uit Lakeside (CaliforniŽ) het leven gered. Ze zag dat een terreinwagen van een oprit rolde en de peuters dreigde te overrijden. Kiera bedacht zich geen moment en duwde de peuters weg, maar kon niet voorkomen dat ze zelf werd overreden. De jonge heldin overleefde dat niet.
Waarom het voertuig plots begon te rijden, is voorlopig nog een raadsel. Volgens lokale media was het een ander kind dat de wagen in gang gezet heeft. Dankzij de duw bleven de zusjes Adison (1) en Emma (2) Jenkins ongedeerd.

De moeder van de Adison en Emma komt woorden tekort om de dappere actie van Kiera te omschrijven. ,,Ze is een echte heldin. Ze zal altijd de beschermengel van mijn kinderen blijven", aldus Alissa Jenkins. ,,Ze heeft het leven van mijn beide dochters gered. In een vingerknip konden ze plots weggevaagd geweest zijn, maar Kiera deed waar ze goed in was: degenen rond haar beschermen.''

,,Kiera was meer dan enkel het buurmeisje, ze gedroeg zich als een grote zus voor Adison en Emma", treurt de verloofde van Alissa. ,,Ze lette constant op hen, blijkbaar was ze zelfs bereid om haar leven te geven voor mijn kinderen. Ik weet niet hoe ik dit ooit kan goedmaken."

Ook de politie in Lakeside is zeer onder de indruk van de heldhaftige Kiera. ,,Een kind is op heroÔsche wijze gestorven", zei verkeersagent Kevin Pearlstein toe. ,,Ze heeft haar eigen leven gegeven om anderen te redden. We gaan uiteraard nog onderzoeken hoe dit precies heeft kunnen gebeuren.''

Via de crowdfundingwebsite GoFundMe is in twee dagen tijd al 71.332 dollar (ruim 65.000 euro) ingezameld. De inzamelingsactie is bedoeld om ervoor te zorgden dat de familie van Kiera niet met hoge kosten wordt opgezadeld voor de begrafenis.

,,Wie de eer had om Kiera te kennen, weet dat ze een fantastisch knap, slim en grappig meisje is", luidt het bijschrift bij de inzamelingsactie. ,,Ze schenkt mensen liefde en geluk. De familie Larsen kan jullie niet genoeg danken voor jullie steun en gebeden. Jullie hebben er geen idee van hoe belangrijk die steun voor ons al geweest is tijdens deze onvoorstelbaar harde periode. En daarom nog eens: bedankt uit het diepste van ons hart."