Dierenarts Andy Mathis uit de Amerikaanse staat Georgia stond op het punt om zijn praktijk rond sluitingstijd te verlaten, toen hij een telefoontje kreeg van een vrouw die een pitbull had gevonden. De viervoeter was zo uitgemergeld dat de arts vreesde dat ze het niet kon halen. Dankzij zijn liefde voor het beestje komt de pup er weer bovenop.

Ondanks dat zijn dienst erop zat, besloot dierenarts Andy Mathis na het telefoontje op de vrouw te wachten zodat hij de hond meteen kon onderzoeken. Even later bracht de vrouw de puppy binnen in de dierenkliniek van de stad Elberton. Mathis constateerde meteen: dit is foute boel.

De viervoeter was er erg slecht aan toe: ze was uitgemergeld, onderkoeld en ziek. De dierenarts stond voor de keuze: hij kon haar laten inslapen of haar toch nog proberen te redden. Hij koos voor de tweede optie, ook al zou het hem ontzettend veel moeite kosten. Het diertje kreeg zelfs een naam: Graycie Clair.

Alle middelen
De dierenarts zette in de dagen daarna alle middelen in om het angstige beestje te redden van de dood. In een video is te zien hoe hij zichzelf opsluit in een hok met Graycie om haar aan het eten te krijgen. Mathis eet zelfs zijn maaltijd uit hetzelfde kommetje om te laten zien dat ze gelijken zijn en om er zo voor te zorgen dat Graycie haar ontbijtje ook nuttigt.

Het hondje volgde het voorbeeld van haar nieuwe maatje, begon te eten en werd elke dag sterker. De pup moet emotioneel en fysiek nog bekomen van haar hachelijke avontuur, maar de dierenarts is ervan overtuigd dat ze in de toekomst snel een lieve adoptiefamilie vindt. Voorlopig is ze echter in heel goede handen bij deze fantastische dierenarts.
Filmpje