Moeder Samantha is woedend op de school waar haar dochtertje Honey-Rose op zit. Schooldokters vinden de 4-jarige te dik en willen dat het meisje gaat diëten. "Zijn ze helemaal gek geworden."

"Er zit geen grammetje vet op het lichaam van mijn dochter. Ze is gewoon klein", zegt de woedende moeder Samantha Stroud uit het Engelse Devon.

De 29-jarige Samantha is moeder van drie kinderen en kreeg onlangs een telefoontje van de school. "Er werd mij verteld dat mijn dochter te zwaar is, en dat ik haar op een dieet moet zetten." Verder kreeg Samantha een brief waarin officieel stond dat haar dochter te zwaar is. Binnenkort kan de moeder een bezoekje van een van de schoolartsen verwachten.

Samantha heeft geen goed woord over voor de bemoeienissen van de school. "Mijn dochter Honey-Rose eet goed en ze beweegt veel. Iedere dag lopen we naar school. En ze zwemt vaak. Van mijn drie kinderen eet Honey-Rose het gezondst."

De kritiek van school komt extra hard aan omdat Samantha in de familie iemand met een eetprobleem heeft. "Een familielid van mij heeft ernstige anorexia. Zijn ze nou helemaal gek geworden om mijn kind aan te spreken op haar gewicht zodat ze zich voor haar lichaam gaat schamen."

Overgewicht bij kinderen is een steeds groter wordend probleem. Ook in ons land. Ruim 20 procent van de Nederlandse kinderen is te zwaar. Ongeveer 6 procent van de kinderen heeft zelfs extreem overgewicht.
Foto