Op een filmpje uit een Canadees dierenverblijf is te zien hoe een hond uit haar kooi ontsnapt om twee huilende puppy's te troosten. ,,Zij hadden haar nodig. Het perfecte plaatje.''

De Australische herder Maggie had twee weken geleden zelf afscheid moeten nemen van haar kroost. Ze werd ter adoptie afgestaan en belandde zo in Barker's Pet Motel and Grooming in Canada.

De eigenares van het complex zag via de livestream de ontsnapping, vertelt ze aan CBS News. ,,In een rechte lijn liep ze naar de kooi van Hannah en Kari. Door de tralies heen raakte ze hen aan", aldus Sandra Aldred. ,,Ze bleef daar gewoon zitten tot er iemand langs kwam. Vermoedelijk hoorde ze de puppy's huilen en is ze via een kleine opening -bedoeld om een bak water in te zetten- ontsnapt."

Knuffelen
Toen Sandra Aldred het verblijf binnenkwam, werd ze enthousiast door het dier onthaald. Haar bedoelingen maakte ze meer dan duidelijk. ,,Ze was echt blij en nam me meteen mee naar hun hok. Alsof ze wou zeggen: 'deze puppy's moet je echt ontmoeten'." De hele nacht lang bleven ze elkaar vervolgens besnuffelen en knuffelen. ,,Ze zagen er alle drie zo blij uit. De puppy's hadden haar nodig en zij had hen nodig. Het perfecte plaatje."

Het sprookje duurde niet lang: de volgende dag kwamen de nieuwe baasjes van Maggie haar al oppikken. De puppy's krijgen waarschijnlijk volgende week een nieuw huis.
Foto