Een vrouw uit Miami heeft een agent een koekje van eigen deeg gegeven. Claudia Castillo reed een tijdje achter een politieauto toen ze zag dat de chauffeur volgens haar roekeloos rijgedrag vertoonde. Ze besloot de agent aan te houden en hem uit te leggen dat dit echt niet kon.

De achtervolging filmde ze met haar telefoon en de video's zette ze op YouTube. "Om hem te kunnen bijhouden moet ik zo hard rijden. Ik raakte hem heel even kwijt, maar ik probeerde hem toch weer op te zoeken, voor zover het verkeer dat toeliet", zegt Castillo in de video's. "Toen ik eenmaal achter hem reed, toeterde ik en knipperde met mijn lichten om hem te laten stoppen."

In eerste instantie lijkt de agent zich niks aan te trekken van de signalen. Castillo: "Ik weet niet wat het voor noodgeval dit is, maar hij rijdt gewoon roekeloos en hij is heel gevaarlijk bezig. Hij wisselt ook de hele tijd van baan. Ik heb in ieder geval vast zijn kenteken genoteerd."

In de video's probeert ze de agent meerdere malen aan de kant krijgen. Uiteindelijk lukt het haar om zijn aandacht te trekken. Even lijkt het alsof de agent inderdaad wil stoppen op de vluchtstrook, maar daarna rijdt hij toch weer weg.

"Ik denk dat hij een veiligere plek zoekt", zegt Castillo in de video. "Best erg om dit te zien. Ik bedoel: hij zal best een goede kerel zijn, maar we moeten ons allemaal aan de wet houden. Agenten moeten een voorbeeld zijn, ze hebben een voorbeeldfunctie in de maatschappij."

De agent zoekt inderdaad een veiligere plek. Een paar honderd meter verder neemt hij de afslag en stopt hij alsnog op de vluchtstrook. "Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren", zegt Castillo. De agent stapt uit en loopt naar de auto van Castillo.

"Ik heb je laten stoppen, omdat ik je al een tijdje volg op de snelweg en je te hard reed", zegt Castillo tegen de agent. "Je haalde me in met een behoorlijke snelheid. En ik moest flink hard rijden om je te kunnen bijhouden. Dus ik wil graag weten: wat is het noodgeval?"

De agent lijkt niet bepaald onder de indruk van de preek. "Ik heb geen idee hoe hard ik reed, maar ik ben onderweg naar mijn werk", zegt hij tegen Castillo. "Ik heb niet het idee dat ik racete. Ik zag je signalen en was bang dat er iets mis was met je. Is alles in orde?"

Castillo legt uit dat met haar alles in orde is, maar ze zich zorgen maakt over het gedrag van de agent. De agent biedt daarop zijn excuses aan en loopt terug naar zijn dienstwagen.
Filmpje