De Britse omroep BBC heeft zondag honderden klachten van tv-kijkers gekregen nadat in de historische serie War & Peace een penis gedurende langere tijd vol in beeld kwam. Het gaat om een scène waarin soldaten zich wassen in een meer voordat ze ten strijde trekken. Volgens kijkers was een close-up shot van het slappe mannelijke lid voltrekt onnodig en zelfs gênant omdat de serie vroeg in de avond wordt uitgezonden.

Weer anderen prijzen de BBC dat de omroep nu toch eindelijk eens een mannelijk geslachtsorgaan vol in beeld brengt. ,,Dit is volgens mij de eerste keer dat er bij BBC1 een penis te zien is'', twittert een Brit. ,,Een verrassing en dan ook nog op zondag.'' Weer een ander: ,,Eindelijk een penis om alle anonieme blote tepels die in beeld zijn te compenseren.''

De BBC heeft inmiddels gereageerd op de reacties. ,,We kijken altijd nauwkeurig wat op welk tijdstip kan worden uitgezonden. In dit geval vonden we dat het moest kunnen'', aldus een zegsman in de Daily Mail.

De acteur in kwestie is Oscar Pearce. De eerste aflevering van de reeks War & Peace (oorlog en vrede) was in Engeland begin januari op de buis. De serie is gebaseerd op een novelle van de Russische schrijver Leo Tolstoy. Het verhaal draait om de Franse invasie van Rusland, verteld door de ogen van een aantal artistocratische Russische families. Of er in komende afleveringen nog meer 'lullige' beelden te zien zullen zijn is onbekend.
Foto