De Oostenrijkse politie is op zoek naar een man die al elf bankovervallen in het uiterste westen van Oostenrijk op zijn naam heeft staan. De man wordt de 'ansichtkaartenrover' genoemd omdat hij twee keer na een overval een kaartje met een bericht naar de politie stuurde, aldus lokale media.

,,Dat was nog niet alles. Ik kom weer terug", schreef de nog altijd onbekende bandiet op de kaartjes, die hij richtte aan de politie. Hij blijkt woord te houden. De bankrover pleegde zijn eerste overval in 2008 in het Oostenrijkse Feldkirch.

Keer op keer keert hij terug. De afgelopen jaren stond hij ook met een vuurwapen te zwaaien in bankfilialen in Dornbirn en Bregenz, plaatsen bij de grens met Zwitserland en Liechtenstein.

Zijn (voorlopig) laatste was donderdag, ook in Feldkirch. Met een witte bavakmuts, pistool en rode tas wist hij de bank binnen te komen en te ontkomen. Het is niet bekend wat hij daarbij buitmaakte.

De politie denkt dat het om een man van even boven de veertig jaar gaat met een lokaal dialect, maar de grootschalige speurtocht naar hem bleef tot nu toe zonder resultaat. De politie heeft een beloning van 3500 euro uitgeloofd voor de gouden tip.