De hoogzwangere Sarah Paino (24) zat met haar 2-jarige zoontje in de auto toen ze werden aangereden door autodieven. De Australische overleed aan haar verwondingen, maar haar ongeboren kind kwam levend ter wereld. Er is binnen een dag al ruim 56.000 dollar ingezameld voor haar man en kinderen.

Sarah had net haar vriend Daniel afgezet bij de bakkerij waar hij werkt in de Australische plaats Hobart. Vier tieners in een gestolen auto ramde haar wagen met hoge snelheid. Haar 2-jarige zoontje had lichte verwondingen. Ook de daders waren licht gewond. Maar Sarah zelf was niet meer te redden.

Wel slaagden dokters in het plaatselijke ziekenhuis erin om Sarahs baby met 32 weken gezond ter wereld te brengen. Het kindje ligt in het ziekenhuis en is stabiel, zeggen Australische media. Daniel is nu in één klap een kersverse vader en weduwnaar.

Zijn werkgever richtte daarom meteen via Facebook een campagne op om de vader en zijn twee kinderen financieel te helpen. Er wordt zo gul gegeven dat in minder dan een dag al meer dan 56.000 dollar is gedoneerd.

De bestuurder van de gestolen auto, een pas 15-jarig jongen, probeerde na de aanrijding nog te vluchten. Hij werd gevonden door de politie en is onder toezicht behandeld in het ziekenhuis. Hij wordt aangeklaagd voor doodslag en autodiefstal. De andere inzittenden, twee jongens van 15 en een meisje van 12, werken mee aan het politieonderzoek.

"Dit was een ongeluk dat voorkomen had kunnen worden en dat ongetwijfeld een gigantische impact heeft op alle betrokkenen", zegt de politiechef. "Namens de politie wil ik ons diepste medeleven betuigen aan de familie en vrienden van het slachtoffer."