Het 'duurste penthouse van Nederland' bestaat vooralsnog alleen op tekeningen, maar dat weerhield een Aziatisch Amsterdamse ondernemer er niet van om alvast de portemonnee te trekken. Hij betaalt ruim 15 miljoen euro voor het gigantische appartement aan het IJ.

Hoeveel de Aziatisch Amsterdamse horecaondernemer Won Yip precies betaalt voor het penthouse, is niet bekendgemaakt. Maar het gaat in ieder geval om meer dan 15 miljoen euro. Volgens de makelaar gaf Yip - die verschillende horecaondernemingen in Amsterdam bezit - met een 'knock-out-bod' concurrerende kopers het nakijken. Dat meldt Het Parool.

Twee ligplaatsen in de jachthaven
Het appartement in het Pontstijgergebouw is 1440 m2 groot (ongeveer tien keer zo groot als een gemiddelde eengezinswoning) en wordt tussen 2017 en 2018 opgeleverd. Verder krijgt de nieuwe eigenaar acht parkeerplaatsen en twee ligplaatsen in de jachthaven.

In totaal is er plek voor 366 appartementen in het Pontstijgergebouw, waarvan 66 als koopwoningen. Het gebouw wordt zo'n 90 meter hoog en heeft daardoor een wijds uitzicht over de rivier het IJ.