Een Amerikaanse politica is haar baan kwijtgeraakt nadat ze bij een perspresentatie een man verkleed als oude vrouw had ingezet. Sue Stenhouse liet een medewerker aantreden met pruik, make-up en in vrouwenkleren.

Stenhouse, directeur ouderenzorg van de stad Cranston in Rhode Island, wilde blijkbaar een oude vrouw bij haar presentatie van een project waarbij vrijwilligers sneeuwruimen voor bejaarden. Een plaatselijk tv-station ontdekte dat ze daarbij de chauffeur van het verzorgingshuis als vrouw had laten opdraven.

Waarom Stenhouse de man gebruikte in plaats van een echte oudere te regelen is niet bekend, omdat ze niet op de zaak wil reageren. Wel heeft ze een steunbetuiging geretweet, waarin staat dat het gevaarlijk was om echte ouderen de straat op te sturen terwijl het glad was door de sneeuw.

Kort na de persconferentie nam Stenhouse ontslag bij de gemeente. Een woordvoerder zegt dat dat om persoonlijke redenen was.

De man in travestie heeft ook nog niet gereageerd. Wel sprak de Amerikaanse pers met de kapster die hem de pruik leverde. Ze realiseerde zich pas waarvoor hij het haarstukje nodig had toen ze hem op tv zag.

"Hij vroeg me of ik een pruik te leen had omdat hij zich moest verkleden als bejaarde. Had ik geweten waar hij het voor nodig had, dan had ik hem een betere pruik gegeven."
Foto