Een slangendief in de Amerikaanse stad Portland heeft in een dierenwinkel een python gestolen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man de 60 centimeter lange slang in zijn broek stopt.

Eigenaresse Christin Bjugan noemt het 'nogal gewaagd' om een python langs je benen te laten glijden, vooral omdat de zwarte koningspython alweer even niet gegeten had. Deze slangensoort is niet giftig en populair als huisdier. Hij kostte zo'n 185 euro maar dat had de dief er blijkbaar niet voor over. Op de videobeelden (onder aan dit artikel) is te zien hoe een man het terrarium van de python opent, zijn broek van zijn buik trekt en het dier naar beneden laat glijden. De politie heeft noch de dief noch de slang kunnen pakken.

De eigenaar van dierenwinkel A to Z is nogal laconiek over de diefstal. 'We weten wie het gedaan heeft, waar hij woont, waar hij werkt. We wachten gewoon tot we onze slang terugkrijgen', zegt Bjugan tegen persbureau AP. Ze denkt dat de slang niet zo'n last heeft gehad van de opmerkelijke diefstal omdat hij van warme, donkere plekjes houdt.
Filmpje