Artsen deden een akelige ontdekking bij een tiener met chronische buikpijn. Al zijn hele leven bleek er een tweelingfoetus in hem te groeien compleet met haar, botten en tanden.
De achttienjarige Narendra Kumar uit India ging naar het ziekenhuis, omdat hij moest overgeven, ernstige buikpijn had en gewicht verloor. De artsen onderzochten hem en vonden in zijn buik een 2,5 kilo wegende massa.
De diagnose luidde ‘foetus in fetu’, een zeldzame aandoening, die kan ontstaan als een vrouw zwanger is van een tweeling. De ene foetus dringt de andere binnen via de navelstreng en leeft daar dan als een parasiet. De dokters vertelden Narendra dat de parasiet sinds zijn geboorte in zijn lichaam zit en al die tijd heeft doorgeleefd.
“Technisch gezien was de foetus nog in leven en groeide hij door de metabolische activiteit in zijn lichaam,” vertelt dr. Rajeev Singh tegen MailOnline. “Tijdens de drie uur durende operatie hebben we een compleet misvormde baby verwijderd. Hij had haar, tanden, een slecht ontwikkeld hoofd, een botstructuur van de borst en de wervelkolom en een heleboel gele vloeistof uit de vruchtzak.”
Pas op, schokkende foto