Moody Air Force Base, V.S. - Het leger noemt het een actief weigerings-systeem, maar dat is een understatement. Het is een wapen dat straling uitzendt waardoor mensen zich voelen alsof ze in brand gaan vliegen. Buiten dit afschrikwekkende gevoel zou het wapen onschadelijk moeten zijn, een niet-dodelijke manier om de vijand zijn wapens te laten zakken.
Volgens woordvoerders kan het wapen vele levens redden in landen als Afghanistan en Irak. Het wapen zal echter waarschijnljk niet vóór 2010 in productie gaan. Het wapen wordt bediend door twee personen en is effectief tot op 450 meter, hetgeen veel verder is dan alternatieve wapens zoals rubberkogels. Het systeem maakt gebruik van millimeter-golven die slechts door 4 millimeter huid heendringen. Ter vergelijking, golven van een magnetron kunnen tot centimeters diep de huid ingaan. De straal gaat niet door glas of muren maar wel door de meeste kleding.
Enige soldaten en verslaggevers waren vrijwilliger tijdens een test van het apparaat. Iedereen die getroffen werd door de straal sprong onmiddelijk opzij van de hittegolf welke het lichaam raakte.