Dikke pech voor een pas gescheiden Amsterdammer. Hij heeft geen recht op de helft van de Postcode Kanjer van ruim twee miljoen euro, die zijn ex-vrouw begin dit jaar won.

De scheiding werd in juli van dit jaar uitgesproken, en in oktober verwerkt door de Burgerlijke Stand. In januari had de vrouw de Postcode Kanjer van 2.109.655 euro gewonnen. De man claimde de helft van het geld. Hij wees erop dat hij ruim 30 jaar met de vrouw getrouwd was geweest, en dat zij al zeer lange tijd meespeelden met de Postcode Loterij.

Maar de vrouw wilde de miljoenen niet delen. Zij benadrukte onder meer dat de gemeenschappelijke boedel van het echtpaar al eind oktober 2014 officieel was vastgesteld, dus twee maanden vóór de datum waarop zij de prijs won. Ook wees de winnares erop dat het echtpaar al jarenlang gescheiden leefde. De man had haar verlaten, en was met een jongere vrouw gaan samenwonen.

Uit een vonnis dat gisteren openbaar werd, blijkt dat de rechter heeft bepaald dat de man kan fluiten naar de helft van de miljoenenprijs. Mede omdat de man niets bijdroeg aan de kosten van de vrouw voor haar levensonderhoud, vindt de rechtbank dat 'de gewonnen prijs niet tot de gemeenschap behoort'.