Tientallen mensen die op krediet spullen kochten bij een warenhuis in Amerika, stonden deze week even te kijken toen ze bij de kassa kwamen. De schulden die ze gemaakt hadden bleken plots allemaal afgelost.

Een anonieme weldoener, inmiddels bekend als 'Kerstman B.', ging naar de winkel en betaalde ruim 72.000 euro aan winkelschulden van willekeurige mensen. Volgens de manager van de winkel heeft Kerstman B. voor de kerstcadeautjes betaald van mensen die anders in de problemen zouden komen. Dat schrijft ABC News.

De shoppers wiens rekeningen afgelost werden reageerde totaal perplex. "Ik begon meteen te huilen toen ik hoorde dat mijn schulden afgelost waren. Ik had namelijk anders mijn kerstinkopen moeten annuleren", vertelt één van de mensen in de winkel. "Ik heb een hele moeilijke week achter de rug, maar dit maakt alles weer goed", vertelt een andere shopper.

Rond de feestdagen zijn er vaker weldoeners die andere mensen helpen, vertelt de winkelmanager. Maar een bedrag van tienduizenden euro's dat is volgens hem wel heel bijzonder.