In het Britse Earlestown werd een drugsplantage opgerold. Op zich is dat niet zo bijzonder, ware het niet dat de politie hulp kreeg vanuit een onverwachte hoek. Maar liefst driehonderd duiven maakten aan de ordediensten duidelijk waar ze moesten zijn voor de vangst van het jaar.

Duiven zijn geen drugshonden, toch weten de beestjes donders goed hoe ze drugsplantages moeten opsporen. Tijdens de koudere winterdagen gaan de duiven vaak op zoek naar een warm plekje om even halt te houden. Wietplanten hebben veel warmte nodig, en veel drugsplantages worden op zolder verstopt. De vaak slechte isolatie zorgt ervoor dat het dak mee opwarmt, en dat is ideaal voor duiven. Driehonderd duiven kozen het warme dak van een drugsdealer in Earlestown uit om even uit te rusten.

De politie laat zich graag helpen door de gevederde vrienden. Wanneer ze de duiven in de gaten kregen, besloten ze een inval te doen. In het huis troffen ze veertien grote cannabisplanten. De vogels moeten nu op zoek naar een ander warm dak, en we zijn er zeker van dat de politie hen zal volgen.